Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Самбірщині вперше відбувся "Фист файний фест "На празник в Берестяни"

У селі Берестяни, на Самбірщині, на батьківщині єпископа Івана Снігурського - мецената, філантропа, співзасновника "Просвіти" на Прикарпатті відбувся перший фестиваль "На празник в Берестяни". Про це повідомили 30 серпня Гал-інфо у пресслжбі ЛОР.
Фото ЛОР

Довкола ідеї проведення фестивалю  об’єднали зусилля Бісковицька громада, Самбірська районна державна адміністрація та Львівська обласна рада.

Захід розпочався виконанням Державного Гімну України. Як відомо, саме отець Снігурський став опікуном 10- річного майбутнього композитора Михайла Вербицького. Він  побачив у Вербицького здібності до музики та всіляко сприяв у їх розвитку.

"Берестяни - земля, яка дала світові владику Івана Снігурського. Саме завдяки йому, автор музики державного гімну України Михайло Вербицький зумів розвинути свої таланти, що згодом вилилося у написання акордів до "Ще не вмерла Україна", - зазначила співорганізаторка фестивалю, депутатка Львівської обласної ради Марія Кульчицька.

На сцені фестивалю у Берестянах виступили місцеві гурти, виконавець пісень Зіновій Карач, лірник Гордій Старух та рок-гурт Rock-H. За словами Марії Кульчицької, такі заходи - це не лише  концерт, а єднання і пам'ять про наших славних,  несправедливо забутих земляків, також це інвестиції в цінності й велика гордість за Україну та українське. Депутатка висловила сподівання, що після першого вдало проведеного фестивалю, "На празник у Берестяни" щорічно їхатимуть все більше відомих виконавців і зацікавлених гостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ