Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На саміті НАТО у центрі уваги буде Україна - радник Байдена

На саміті НАТО у Вільнюсі 11-12 липня у центрі уваги буде Україна. Про це на брифінгу зранку 11 липня повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.
Фото - Мінцифри

Він додав, що питання "Україна і НАТО зараз" не вирішується у Вільнюсі. Питання, за словами Саллівана, полягає в тому, яким є шлях до майбутнього членства України. 

“Завтра відбудеться найперше засідання Ради Україна-НАТО. Члени Альянсу погодять новий пакет посиленої підтримки для України, розглянуть довгострокові потреби України та розширять плани щодо забезпечення оперативної сумісності України з союзниками по НАТО. Союзники також обговорять шлях України до майбутнього членства в НАТО”, — сказав Салліван.

Відповідаючи на запитання, скільки часу може знадобитися Україні, щоб провести реформи після закінчення війни, Салліван сказав, що не може прогнозувати. За його словами, йдеться про суть демократичних реформ і реформ у секторі безпеки, їх правильне проведення. І це багато в чому залежить від конкретних кроків, які будуть зроблені. З точки зору США, робота Альянсу з Україною полягає в тому, щоб прокласти цей шлях реформ, а потім змусити Україну працювати в цьому напрямку.

“У них є так звана щорічна національна програма. У ній детально описано багато кроків, які вони вже здійснили і здійснюють. І фактично, під час саміту протягом наступних двох днів Альянс відзначить значний прогрес, якого Україна вже досягла, а потім матиме можливість обговорити з Україною подальші кроки”, — сказав Салліван.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ