Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Стрийщині збирають голоси аби надати звання Героя України Владиславу Паленичці

У Стрию триває активний збір голосів для нагородження Владислава посмертно найвищою державною відзнакою "Героя України". Наразі петиція набрала вже понад 7000 голосів.
На фото Владислав Паленичка

4 листопада мати Владислава Наталія повідомила про створення Петиції №22/168646-еп  про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, лейтенанту, командиру аеромобільної роти четвертого аеромобільного батальйону в.ч. А4350 - Владиславу Паленичці. 

Хлопець загинув 23 серпня на Херсонщині, боронячи землю від окупантів. 28 серпня йому б виповнилося 24 роки. Окрім Політехніки хлопець закінчив військову кафедру, був у званні лейтенанта й керував ротою. Свій останній бій прийняв біля населеного пункту Білогірка, що на Херсонщині, під час танкового та артилерійського обстрілу.

Його мама Наталія є волонтеркою та досі опікується ротою свого сина і каже, що тепер весь особовий склад - то її рідні діти. Жінка допомагає переселенцям також.

"На жаль, наш збір голосів про нагородження, зупинився. Людям не цікаві такі пости, людям важко приділити 5 хвилин, щоб розібратися з тою ідентифікацією. Ми зібрали лише близько чверті голосів. Нам потрібно зібрати ще багато. І це все, що ми можемо зробити заради світлої пам’яті мого мужнього Воїна", - написала мати Владислава на своїй сторінці у фейсбуці. 

До збору голосів вже долучилися чимало стриян та небайдужих людей. Проте поки для розгляду петиції президентом ще не вистачає голосів. Зібрано 7379 голосів з 25 000 необхідних. Підпис петиції займає кілька секунд, тож усі бажаючі можуть долучитись.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ