Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Сихові продовжують труїти собак, поліція закриває очі (документи)

Про отруєння собак в Сихівському районі Львові вже неодноразово писали в ЗМІ. Невідомі розкидають отруєне м’ясо у місцях вигулу собак, поліція не реагує.

Як зокрема повідомляло Суспільне, місцеві мешканці десятки раз зверталися до правоохоронних органів, проте результату це не дало. Власники собак нарікають, що бачили в парку Івана Павла ІІ невідому жінку, яка розкидає отруєне м’ясо.

“У мене 24 серпня 2021 отруїлася собака, спроби врятувати не були успішними і 11 вересня мусив усипити. Коли спілкувався з іншими власниками собак, розповідали що бачили в парку дивну жінку. Думали, що вона збирає гриби, але невідома розкидала маленькі, розміром з фрикадельку, шматки м’яса темно-синього, майже чорного кольору”, - розповів мешканець Сихова Андрій Білинський.

1/2

Також місцеві мешканці фіксують отруєння диких тварин у парку - трупи білок та їжаків почали часто знаходити біля стежок, де вигулюють собак. 

“Під час прогулянки біля “Хресної дороги” знаходили 4-6 білок, які лежали біля дерев мертві. Версія, що їх погризли собаки одразу не підходить, адже тіло білок було не ушкоджене”, - заявляє Андрій Білинський.

На звернення до правоохоронних органів місцеві мешканці отримують “відписки” і скаржаться на бездіяльність поліції.

“Вони мені написали, що по моїй заяві “жорстокого поводження з тваринами” (ред. ст.299 КК України) немає і вносити заяву до ЄРДР немає підстав. Проте пізніше, завдяки публічному розголосу, вдалось віддати поліції отруєне м’ясо на експертизу. Слідча наразі каже, що ще не готові результати, хоча вже минуло 3 місяці”, - зазначає Андрій Білинський.

Нагадаємо, як повідомляв портал My dog, у Львові діє Програма побудови вигульних майданчиків для собак на 2019-2023 роки. Відповідно до якої в місті повинні буки побудувати понад 40 майданчиків для вигулу собак. Виконання цієї програми сприяло б зменшенню соціальної напруги у відношеннях між власниками собак і іншими мешканцями міста та ймовірно зменшило б випадки навмисного отруєння тварин. Однак програма діє лише на папері, на 2022 рік на її виконання передбачили близько 400 тисяч гривень, що вистачить лише для побудови одного вигульного майданчика.

Редакція Гал-інфо буде слідкувати за подальшим розвитком ситуації та реакцією на чисельні отруєння чотирилапих у Львові від поліції та влади міста Львова.

Далі буде.....

 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ