Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Таврійському напрямку українські сили просунулися в бік противника

На Таврійському напрямку українські сили просунулися в бік противника до 1 км, протягом доби знищено 129 окупантів, поранено 236, у полон узято п'ятьох.

Про це повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

"Сили оборони Таврійського напрямку продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському та бердянському напрямках, також виконуємо плани з оборони в нашій зоні відповідальності. Має просування в бік противника до 1 км. Ідеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту", - сказав він в ефірі національного телемарафону.

За словами спікера, за добу російські окупанти 29 разів атакували українські позиції на Таврійському напрямку та здійснили 574 обстріли.

"Найчастіше та найбільш інтенсивно ворог атакував на сході - на Донеччині, в районі Авдіївки та Мар'їнки. Отримавши відсіч, ворог відступив. Найголовніше - з нашого боку втрат позицій немає", - заявив Шершень.

Орієнтовні втрати противника минулої доби: вбитими 129 окупантів, пораненими 236 осіб, у полон узято п'ятьох.

"Знищено 29 одиниць озброєння та військової техніки противника. Тільки за ніч знищено РЛС "Зоопарк", РЕБ "Поле-21", один танк і чотири одиниці БМП, 2С9 "Нона-С", - сказав речник.

Українські воїни також захопили ворожий танк Т-80.

"Це дуже цінний трофей, і тепер він приноситиме користь ЗСУ", - додав Шершень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ