Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Тернопільщині чоловік ледь не спалив лісовий масив

На Тернопільщині біля міста Шумськ рятувальники спільно з лісниками та місцевим населенням вберегли від вогню лісовий масив, площею 47,7 га.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Тернопільській області.

5 травня о 16:51 на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про горіння сухої трави на відкритій території, поблизу Шумська Шумської ТГ Кременецького району. Пожежа перекинулась на прилеглий лісовий масив.

До місця події негайно вирушили чергові 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. Разом з рятувальниками боролися з вогнем працівники лісництва та місцеві мешканці. О 17:30 спільними зусиллями локалізували полум’я на площі 0,3 га, а о 17:43 пожежу загасили. Під час гасіння вдалось врятувати лісовий масив на площі 47,7 га. 

Вогнем знищено суху траву на площі 0,15 га та на такій же території пошкоджено стовбури соснових дерев. 
Ймовірна причина виникнення пожежі – підпал. На місці події співробітники Шумського комунального спеціалізованого лісогосподарського та мисливського підприємства «Волинь» Шумської міської ради, у власності якого перебуває лісовий масив, затримали палія, 62-річного місцевого мешканця.

За попередньою інформацією, чоловік спалював сухе бадилля на присадибній ділянці. Внаслідок поривів вітру вогонь вийшов з-під контролю та швидко розповсюдився в напрямку лісу.

Наразі стосовного підозрюваного триває слідство. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ