Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Тернопільщині наполохані "радіаційним забрудненням", у ДСНС спростували

У засобах масової інформації Тернопільської області з'явилося фейкове повідомлення щодо збільшення радіаційної небезпеки у регіоні.

Як заявив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей, інформація, яка з'явилася в ефірі Суспільного радіо та у інших ЗМІ, не відповідає дійсності.

"У ЗМІ з'явилося повідомлення щодо радіаційної небезпеки, дана інформація є фейком. Радіаційна ситуація в області - у нормі, на АЕС Хмельницької та Рівненської областей - без надзвичайних подій, радіаційний фон в межах норми", - заявив Маслей. 

Як заявив голова ОДА Степан Барна, посилаючись на інформацію Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА, о 9:30 17 лютого  "стався збій, через можливе зовнішнє втручання, у програмному забезпеченні системи оповіщення області".

За фактом інциденту розпочато службове розслідування. 

У свою чергу Ірина Моргун - представник Тернопільської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) - заявила, що "Українське радіо - Тернопіль" не передавало 17 лютого ніякої інформації, що стосується радіаційної небезпеки.

"Те, як такі повідомлення потрапили в ефір, наразі з'ясовують", - зазначила Моргун. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ