Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Тернопільщині реставрують стародавній замок
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Тернопільщині реставрують стародавній замок

Микулинецький замок реставрують. Наразі там щодня четверо майстрів оновлюють стіни, щоб зробити цю історичну пам’ятку більш привабливою для туристів

Микулинецький замок — кам'яний замок знаходиться в смт Микулинці, Тернопільської області, на відстані 23 км від Тернополя. Замок має вигляд квадрата з довжиною стін 75 метрів і товщиною оборонних мурів — 2 метри.

Кам'яний замок розпочали будувати лише у 1550 р. за наказом тодішньої власниці Микулинець Анни з Йорданів, дочки гетьмана короного Миколая Сенявського (володаря Бережанського замку), дружини краківського каштеляна і королівського підскарбія Спитка Йордана. Як придане їхньої дочки Зофії, фортеця перейшла до родини шляхтичів Зборовських, а потім — Конецпольських.

«Зараз для нас основне – це зупинити руйнування замку, законсервувати споруду. Робочі очищають його від деревини, яка росте поміж камінням та укріплюють стіни, щоб будівля не розвалювалася. Відновлювальні роботи проводять за сприяння Національного заповідника «Замки Тернопілля», до якого входить Микулинецький замок», - розповідає  голова Микулинецької об’єднаної територіальної громади Петро Осіпчук.

Планують також відновити під’їзди до замку, щоб туристи могли комфортно пройти до споруди та оглянути її.

Te.News

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ