Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На участь в Олімпійських Іграх претендують 55 спортсменів зі Львівщини

Міністерство молоді та спорту України затвердило список спортсменів-кандидатів на участь в ХХХІІІ Олімпійських Іграх, які відбудуться 26 липня - 11 серпня цього року в Парижі. Про це інформує Львівська ОВА.

До слова, Париж стане другим містом після Лондона, яке тричі приймало літні Олімпійські ігри. На спортивному форумі позмагаються приблизно 10500 атлетів, які є представниками 32 видів спорту.

За путівки на головні змагання чотириріччя борються 55 атлетів Львівщини, це представники 14 видів спорту. Їх умовно поділили на три групи за їхніми здобутками і, відповідно, шансами потрапити на Олімпіаду. Відбірковий етап триватиме до червня.

Про це під час брифінгу у офіційному медіацентрі при Львівській ОВА розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

«Залишилось рівно 6-ть місяців до початку Олімпійських Ігор в Парижі, звісно як і попередні роки Львівщина має спортивні амбіції. Станом на сьогодні 55 спортсменів включені до списку кандидатів на участь, 10 з них – до елітної групи. Ці ігри в історії незалежності нашої держави, мабуть, найскладніші, адже боремось не лише за медалі чи нагороди, а й з агресором на спортивних аренах. Багато видів спорту ще в процесі здобуття ліцензій і на жаль міжнародні федерації допускають представників країн агресорів – росію та білорусь», – зазначив він.

Троє спортсменів зі Львівщини вже вибороли ліцензії на Олімпійські Ігри у Парижі, щоправда, не іменні, а для країни. Це – Валерія Терета, Аліна Мельник, Павло Коростильов.

«В нас зараз максимально ефективно проходить тренувальний процес. Вже з жовтня ми активно працюємо над вдосконаленням своїх якостей і буквально за декілька годин будемо вирушати на наступний збір, де проведемо заключний етап підготовки до Кубка України, де буде вирішуватись, хто поїде на Олімпійські ігри.

Звичайно хвилювання дуже значне, адже перед нами попереду стоїть велике завдання – підтвердити своє місце в екіпажі, де в принципі ми здобули ліцензію і дуже хочеться представити себе на Олімпійських іграх. Вважаю, що конкуренція  буде достойна і буде цікаво та видовищно поспостерігати на ці заїзди», - зазначила кандидатка на участь у Олімпійських Іграх-2024, веслувальниця на каное, чемпіонка Європейських ігор 2023, майстриня спорту України міжнародного класу Валерія Терета.

Валерія Терета разом з Людмилою Лузан у веслуванні на каное-двійках на дистанції 500 м у фіналі чемпіонату світу з веслування у м. Дуйсбург (Німеччина) виконала необхідний мінімум для потрапляння на Олімпійські ігри у Парижі-2024.

Аліна Мельник разом з іншими гімнастками, які представляли збірну команду України (Єлизавета Азза, Діана Баєва, Дарина Дуда, Марія Височанська, Олександра Ющак), потрапила до фінального топ 5 групового багатоборства на чемпіонаті світу з гімнастики художньої у м. Валенсія (Іспанія). Цей виступ і забезпечив українкам ліцензію.

Представник кульової стрільби Павло Коростильов на чемпіонаті світу-2022, який відбувся у Єгипті в Каїрі, посів третє місце та здобув ліцензію у вправі з пневматичного пістолета.

Спортивна еліта готується до важливих змагань, на яких намічається здобуття як особистих, так і командних олімпійських ліцензій. В цьому важливому етапі участь беруть визнані та талановиті спортсмени з різних дисциплін.

Боротьба вільна: Оксана Лівач та Алла Белінська

Дві видатні борчині, Оксана Лівач та Алла Белінська, готуються до випробувань на чемпіонатах Європи та світу, а також на Відбірковому світовому ліцензійному міжнародному турнірі. Вони рішуче крокують до здобуття олімпійських ліцензій, представляючи Україну на найвищому рівні конкуренції.

Брейкінг: Олександр Гатин-Лозинський

У світі брейкінгу Олександр Гатин-Лозинський готується до Олімпійських кваліфікаційних змагань, де йому предстоїть продемонструвати високий рівень майстерності та технічної вправності. Його виступ на цих змаганнях може принести не лише індивідуальний успіх, а й важливі очки для команди.

Стрільба кульова: Павло Коростильов

У категорії стрільби з кулі український спортсмен Павло Коростильов вирушає на чемпіонат Європи, де він буде представляти країну та претендувати на одну з олімпійських ліцензій.

«Система підтримки на Львівщині, яка склалась упродовж останніх років – доволі хороша для призерів, переможців олімпійських Ігор передбачені чималі грошові винагороди починаючи з 6 місця», – підсумував Роман Хім’як.

Перелік кандидатів на участь в Олімпійських Іграх зі Львівщини:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ