Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На війні загинула журналістка, редакторка, військова Алла Пушкарчук

25 квітня на війні загинула журналістка, редакторка, театрознавиця Алла Пушкарчук («Рута»).
Дмитро Крапивенко. Фото з Facebook-сторінки Дмитра Крапивенка

Про це повідомив у своєму фейсбуці журналіст і військовий Дмитро Крапивенко.

Алла Пушкарчук закінчила Інститут журналістики Київського національного університету культури і мистецтв за спеціальністю видавнича справа та редагування, а також Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого за спеціальністю «театрознавство».

Її репортаж «Поворот праворуч» увійшов в 10 фіналістів Конкурсу художнього репортажу «Самовидець» 2016 року. 2017 року – із серією фотографій з війни увійшла в число переможців XIX Міжнародного фотоконкурсу від Всеукраїнської газети «День».

З серпня 2014 року по квітень 2018 року працювала в 5 окремому батальйоні Української добровольчої армії як журналістка й фотографка. Згодом демобілізувалася і працювала журналісткою, редакторкою стрічки новин у журналі «Український тиждень» (2018—2020), піарницею у видавничому домі «Комора» (2019—2020).

2021 року Алла Пушкарчук подалася на посаду випускової редакторки, й з понад 140 резюме ми обрали саме її, вона найкраще впоралася з усіма завданнями. Алла працювала у нашій команді пів року як редакторка новин і координаторка проєкту  «Люди з порожніх стільців» (#EmptyChairPeople).

«Щодо освіти, то після школи я навчалася на видавничій справі та редагуванні, оскільки вже тоді планувала пов’язати свою професійну діяльність з книжками. Однак наприкінці 2013 – на початку 2014 р. сталося так, що я долучилася до Революції Гідності. Почала прогулювати заняття в університеті, а після завершення подій на Майдані не змогла повернутися до навчання, а потім, упродовж чотирьох років, був добровольчий рух. Однак увесь цей час і досі сучасне книговидання не зникає з мого порядку денного, є моїм прихистком», — писала Алла у своєму мотиваційному листі для Читомо.

Після повномасштабного вторгнення, разом із коханим, пішла в ЗСУ. Загинула внаслідок ракетного обстрілу на руках у коханого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ