Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На війні загинув львівський пластун Дмитро Пащук

Дмитро Пащук (Гармаш, Француз) загинув у неділю, 12 березня, на Херсонщині під час виконання бойового завдання.

Фото: фб-сторінка Романа Лозинського

Про це повідомили на сторінці Пласту Львів.

"До Пласту Дмитро Пащук вступив у рідному с. Хлівчани де був курінним юнацького к. ім. В. Осташевського. Пластову присягу склав навесні 2011 р. біля меморіалу Українських Січових Стрільців на горі Маківка.

Хлопець став співзасновником юнацького к.ч.109 ім. Я. Горошка у Пласт Львів. Виховник гуртка «Спарта». Дмитро любив своє юнацтво і був добрим наставником, був винятковим лідером і кращим в командах, тому часто ставав першуном на таборах «Лісова школа» (2015) та «Легіон» серед стрільців у 2013 р. та старших стрільців у 2015 р.

В старшопластунстві став одним зі співзасновників 53-го куреня УСП «Карпатські орли» Карпатські Орли в Україні.

Активний учасник Революції Гідності.

Активно займався бігом, брав участь у півмарафонах. Найбільше в житті Дмитро любив гори, жив ними. Брав участь у трейлових змаганнях. Любив свій дім і своє село, мріяв повернутись туди жити.

У 2016 р. перебрався на кілька років до Франції, де служив у французькому легіоні.

Після повернення до Львова займався підприємницькою діяльністю. Став співзасновником ресторану Port.WineBar, Рарі та Попався! у Львові. 

З початком повномасштабного російського вторгнення у 2022 р. зголосився до Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Служив разом з Романом Лозинським (Кущ), Артемом Димидом (Курка, що загинув у червні 2022 р.) та Віктором Гаврилюком (ВК)", — йдеться в повідомленні.

Фото: фб-сторінка Романа Лозинського

Дмитро Пащук (Француз) загинув під час виконання бойового завдання у неділю, 12 березня, унаслідок прямого поранення дроном камікадзе у Херсонській області. 

Він став 27-м пластуном, що поліг на російсько-українській війні. 

"Станиця Львів висловлює співчуття нареченій Дмитра Ганнусі, родині та друзям, військовим побратимам та членам куреня «Карпатські орли», усім, хто мав за честь знати Дмитра. Ця втрата неможлива.

Гармаш, ми будемо молитись за твій спокій і розповідати про твоє життя повне пригод. Твій приклад живе у юнаках, яких ти виховав і твоїх вчинках. Ми пишаємось тобою", — додають в Пласті.

Фото: фб-сторінка Романа Лозинського

Чин Парастасу відбудеться у церкві Михаїла у Львові, у вівторок, 14 березня, о 19:30. 

У середу Дмитра Пащука поховають у рідному селі Хлівчани. Похорон розпочнеться об 11:00 у церкві Різдва Пресвятої Богородиці. 

Також увечері о 19:00 запланований Вечір пам’яті Дмитра (Республіка Саду (Львів, вул. Володимира Винниченка 2а).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ