Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Волинь прибув евакуаційний потяг із Харківщини

Усього на Волинь прибудуть 75 людей, серед яких пів сотні дітей
фото Суспільне

На один із залізничних вокзалів на Волині прибув вчергове евакуаційний поїзд. Цього разу зустріли першу групу дітей із прийомних родин з Харківщини.

Про це повідомляє Суспільне.

Усього на Волинь прибудуть 75 людей, серед яких пів сотні дітей. Далі 17 прийомних родин супроводжуватимуть соціальні служби. Для них організують безплатне поселення й перебування в області на три місяці, а також запропонують варіанти для подальшого перебування на безпечній території.

На вокзалі людей зустрічали волонтери, представники влади та соціальних служб, зазначили в пресцентрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в області. Рятувальники допомогли дітям і людям старшого віку зійти з поїзда, перенести речі до автобуса, психологи надали моральну підтримку для тих, хто її потребував.

В Мінреінтеграції додали, що ЮНІСЕФ та партнери-благодійники провели індивідуальну оцінку для евакуйованих сімей, на основі якої надають фінансову допомогу кожній переміщеній особі в розмірі 10 800 гривень, продуктові та гігієнічні набори, психосоціальну підтримку.

Як повідомляли в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення погодили обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 123 дітей із 36 населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів Харківської області.

Евакуація безплатна й відбудеться впродовж 60 діб. Спочатку евакуйованих планують розмістити у Харкові, а згодом їх зустрічатимуть у Волинській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ