Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Волині активно збивають невідомі дрони

Начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко звернувся до громадян, подякував їм за високу свідомість та закликав надалі проявляти стійкість і витримку. Про це йдеться у відеозверненні сектору комунікації ГУНП Волині, повідомляє власкор Гал-інфо.

За його словами, за минулу добу до поліції області надійшло більше тисячі повідомлень – здебільшого, інформативного характеру, всі вони ретельно перевіряються. На вулицях несуть службу разом з поліцейськими громадські формування, небайдужі люди, організовані місцеві осередки територіальної оборони.

«Всі в області сприймають ситуацію серйозно, люди налаштовані патріотично і свідомо. Продовжує діяти комендантська година з 22 до 7, під час якої заборонено пересування осіб і транспортних засобів – це заради загальної безпеки», - зазначив Юрій Крошко.

Головний поліцейський акцентував на інших питаннях, які минулої доби цікавили людей і про які масово писали в соцмережах. Освітлення у великих містах: доцільніше, щоб воно працювало, адже це дає змогу поліції контролювати ситуацію навіть на відстані. У темноті легше скоювати правопорушення, зокрема, крадіжки, заволодіння майном тощо. Наразі схожих ситуацій немає.

Другу добу спостерігається активізація невідомих літальних апаратів в області в нічну пору. Один такий дрон був збитий в прикордонній зоні. Затримано дві особи і два літальні апарати. Один з затриманих займався контрабандою - намагався переправивти нелегельний товар через кордон, тому використовував дрон. Літальний апарат і його транспортний засіб конфісковано, особу затримано, автомобіль, швидше за все, буде переданий на потреби територіальної оборони – у воєнний час це передбачено. По іншому триває перевірка.

«Такі заходи вживатимуться щодо всіх, хто намагатиметься внести деструктив в роботу правоохоронних органів», - наголосив Юрій Крошко.

Мітки дійсно є на дорогах, дахах і стінах. Незрозумілі знаки нанесені різнокольоровою фарбою. Існує версія, що їх наносять, аби полегшити пересування ворожих військ. Про такі мітки потрібно повідомляти, фотографувати і скидати в чат-бот @ukraine_avanger_bot. Але дуже важливо громадянам звертати увагу на осіб, які наносять, і транспорт, на якому вони пересуваються.

Юрій Крошко попередив, що в населених пунктах може бути чутно постріли: «Це працюватиме поліція по літаючих дронах, поліція їх збиватиме. Майте на увазі, що ми працюємо і несемо службу в режимі воєнного стану», - підкреслив поліцейський. Він наголосив, що весь особовий склад поліції на службі, ніхто не відпочиває, ніхто не роз’їхався, всі готові до різного сценарію розвитку подій.

«Збройні Сили знають свою справу, і ми в цьому переконалися, ми на них покладаємось і забезпечуємо їм належний тил», - сказав Юрій Крошко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ