Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Волині інспектують склади з потенційно вибухо- та вогненебезпечними речовинами

За перевірку взялися представники Держпраці та ДСНС, вони інспектують як агропідприємства зберігають аміачну селітру насипом. Таких великих об'єктів в області 13. Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Перевірки здійснюють за графіком.

"Перевірки відбуваються на підставі доручення Прем’єр-міністра України в усіх областях. Ми вирішили, щоб не ходити окремо на підприємство: сьогодні Держпраця, завтра ДСНС, то ми перевіряємо разом, але кожен по своєму профілю. 

Ми маємо перевірити ситуацію на 13 великих об'єктах, завершимо роботу до 15 вересня. Вдалося перевірити 6 об'єктів, на два не пустили. Де було перешкоджання діяльності – склали відповідні протоколи і їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Також буде подальший розгляд ситуації, щоб анулювати дозвіл підприємству на роботу з підвищеної небезпеки та з устаткуванням підвищеної небезпеки. За моєю інформацією, ми не єдині такі, кому перешкоджають,  в інших регіонах теж є подібні випадки",  -  пояснив начальник управління Держпраці в області Андрій Смоляров.

Начальник Управління Держпраці у Волинській області Андрій Смоляров.

Та додав, що по завершенню перевірки складуть відповідні акти та приписи.

Нагадаємо, що амонійно-нітратне добриво містить азот у співвідношенні NH₄NO₃   – 1:1. Виробляється у вигляді білих гранул з жовтуватим або рожевуватим відтінком. Це добриво застосовують для передпосівного удобрення та для підживлення сільськогосподарських культур.

В Україні селітру можна зберігати на одному складі не більше 3,5 тис тонн. У залежності від розміру складу, аміачна селітра може зберігатись на відстані 500 - 1 000 метрів від житлової забудови, а також водойм. Умови зберігання селітри контролюють два органи: Держслужба з питань праці та  ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ