Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Волині відбувся міжнародний літературний фестиваль "Лісова пісня"

Міжнародний літературно-мистецький фестиваль "Лісова пісня" вкотре зібрав на Волині письменників з різних куточків України та з-за кордону. Про це повідомили у волинському облосередку Національної спілки письменників України.

Цьогоріч проведення фестивалю ускладнили карантинні умови через пандемію коронавірусу, проте організатори твердо вирішили проводити захід, адже він відбувся напередодні двох ювілеїв – Лесі Українки та самого фестивалю.

Фестиваль розпочався з покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки. Гостей привітав секретар луцької міської ради Григорій Пустовіт і директор Департаменту Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

А далі гості роз’їхалися на локації. Опісля відбулася літературно-краєзнавча екскурсія Луцьком. Її родзинкою було те, що біля знакових місць поети і поетки читали вірші.

Ще одним заходом у рамках фестивалю став перегляд фільму про те, як розпочинався фестиваль «Лісова пісня» на початку 2000-х років, а також фільм «Місто над Стиром» (над яким працювали Струцюк, Валента, Головня).

Доповненням до фільмів став музичний сюрприз від гурту Carlos Bandos.

День другий був присвячений поїздці на Ковельщину. Зокрема, гості відвідали Нечимне, де відвідали Музей одного твору, пройшлися стежками «Лісової пісня», а також посадили дубочки. Відтепер в урочищі Нечимне ростимуть дуби, які посадили письменники: Сяржук Сис (Білорусь), Тетяна Пишнюк (Фольварочна) з Києва, яка також є заступницею голови НСПУ, лауреатки премії імені Лесі Українки Надія Гуменюк (Луцьк) і Марія Люкевич (Львів), Олександр Євтушок (Рівненщина), Василь Кузан – голова Закарпатської ОО НСПУ (Ужгород), Тетяна П'янкова (Івано-Франківськ), Віктор Іщенко (Вінниччина), Артур Закордонець (Хмельницька область), Тата Рівна (Рівне), Зінаїда Луценко (Черкащина), Еліна Форманюк (Луцьк), Микола Мартинюк (Луцьк), Олександр Шумілін (Київ), Ольга Ляснюк – голова Волинської ОО НСПУ, Віктор Яручик, Людмила Шуст.

Далі гості відвідали Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, в якому екскурсію провела Марія Чашук. Гості були у захопленні від садиби Косачів.

У Ковелі письменники виступали на літній естраді у парку.

Ще однією локацією для літературних читань мав стати Центральний парк міста Луцька, проте через погодні зміни читання «заховалися» на кіностудії «Волинь».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ