Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині затримали бурштинокопача, який пропонував 2 тис. євро хабаря

Під час проведення обшуків оперативники обласного управління захисту економіки та слідчі поліції виявили у громадянина бурштин, вартістю понад один мільйон гривень. Щоб поліцейські не вилучали каміння запропонував оперативникам 2 тисячі євро неправомірної вигоди, - прес-служба Нацполіції України.

Оперативники Управління захисту економіки в Волинській області Нацполіції задокументували факт незаконного видобутку бурштину, його обробку та подальше вивезення готової продукції за кордон. В межах провадження, відкритого за ст. 198 (Придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, встановили причетність до організації нелегального бізнесу мешканця Горохівського району.

Слідчі слідчого управління обласної поліції звернулись до суду з клопотання щодо проведення слідчих дій за місцем мешкання зловмисника.

Під час проведення санкціонованих обшуків працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції виявили бурштину на загальну суму понад один мільйон гривень, а також обладнання для його видобутку та обробки.

Щоб поліцейські не вилучали обладнання та дорогоцінне каміння, громадянин запропонував їм дві тисячі євро хабара.

Про даний факт було повідомлено органи прокуратури та відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Сьогодні, 28 вересня, бурштинокапача затримали під час спроби передати поліцейському 2 тисячі євро неправомірної вигоди.

Тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо затримання правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ