Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Волині затримали незвичну контрабанду – листя бамбука

листя бамбука - низькокалорійний продукт, який використовують в азійській кухні
фото з фейсбуку Волинської митниці

Імпортер намагався приховано ввезти на митну територію України незаявлені у товаросупровідних документах 780 кг товару вартістю 680 тисяч гривень.

Однак його викрили на митному посту "Ягодин" під час повного митного огляду з розкриттям та перерахунком вантажних місць, повідомляє Волинська митниця у фейсбуці.

Під час складання протоколу про порушення митних правил за ознаками, передбаченими ст. 483 Митного кодексу, було встановлено таке. Згідно з поданою декларацією, у морському контейнері, який перевозили автомобілем, мало б міститися лише тисяча коробів китайських паличок для їжі, виготовлених з натурального бамбуку. Вони справді там були. А ще, додатково, у цьому ж контейнері виявлено 130 коробів свіжого листя бамбука тривалого зберігання у вакуумній упаковці.

Їх вилучили на склад митниці до остаточного рішення суду у справі. Переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу неправдивих відомостей щодо найменування, ваги чи кількості вантажних місць тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Як відомо, листя бамбука - низькокалорійний продукт, який використовують в азійській кухні і входить до раціону харчування людей, котрі бажають скинути зайву вагу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ