Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На вимаганні 50 тисяч доларів США затримано депутата Чернігівської міськради

Сьогодні, 15 травня, оперативники Управління захисту економіки в Чернігівській області Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованим у м. Києві за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України затримали посадових осіб під час одержання першої частини неправомірної вигоди - 25 тисяч доларів США. Про це інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що депутат Чернігівської міської ради (голова постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відноси) та директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест»вимагають від забудовника неправомірну вигоду. За виділення земельної ділянки під будівництво багатоквартирного житлового будинку останній повинен був сплатити 50 тисяч доларів США. У разі відмови – погрожували перешкоджанням господарської діяльності зі сторони правоохоронних органів.

Правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання посадовцями першої частини від визначеної ними суму неправомірної вигоди.

Депутата Чернігівської міської ради було затримано у м. Києві, а керівника комунального підприємства  - у м. Чернігів.

Наразі обидва фігуранти затримані у порядку статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368  Кримінального кодексу України.

Проводяться санкціоновані обшуки.

Нагадуємо, 14 травня Нацполіція та ДБР викрили у хабарництві двох прокурорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ