Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Закарпатті затримано двох нелегалів та їхніх спільників

24 червня прикордонники Чопського загону спільно з оперативними підрозділами Західного регіонального управління та Нацполіцією затримали двох порушників та трьох спільників. Про це інформує прес-служба АДПСУ.

Громадянину Туреччини не вистачило 600 метрів, аби дістатись Словаччини. Завдяки швидкому реагуванню військовослужбовців відділення ʺОноківціʺ на інформацію колег-оперативників, спробу порушення державного кордону було не допущено. Порушник, який заявив, що він є громадянином Туреччини, із собою не мав жодних документів, тому й вирішив оминути пункти пропуску. Тепер іноземцю доведеться відповідати в адміністративному порядку відповідно до ст.204-1 КУпАП ʺНезаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону Україниʺ.

У рамках цих заходів співробітники Держприкордонслужби  затримали ще двох громадян Туреччини та одного – Азербайджану. Щодо них розпочато кримінальне провадження за ст.332 ККУ ʺНезаконне переправлення осіб через державний кордон Україниʺ.

А напередодні дільничний інспектор відділу ʺУжгородʺ у взаємодії із співробітниками Нацполіції, неподалік держрубежу затримали іноземця, який повідомив, що він є громадянином Єгипту і також був без документів. Встановлено, що раніше іноземець навчався в одному з вишів України, проте торік його відрахували з навчального закладу. Для встановлення особи затриманого та мети перебування у прикордонні, іноземця доставлено до прикордонного підрозділу.

У діях порушника вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ст.202 КупАП ʺПорушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїздуʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ