Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Запоріжжі СБУ блокувала механізм відмивання грошей терористів

На Запоріжжі СБУ блокувала механізм відмивання грошей терористів, - прес-служба СБ України.

Співробітники Служби безпеки України блокували на Запоріжжі механізм відмивання грошей, вкрадених терористами із захоплених банківських установ.

Кошти перевозилися до інших областей України спільниками бойовиків з числа колишніх та діючих банківських працівників. Незважаючи на те, що купюри були помічені спеціальним розчином, який використовується при несанкціонованому відкритті банківських сховищ, зловмисники обмінювали їх на валюту через тіньові фінансові зв’язки. Потім валюта переправлялася на тимчасово окуповані території та направлялася ватажками терористичних організації "ДНРЛНР" на фінансування незаконних збройних формувань та диверсійну діяльність.

Співробітники спецслужби викрили у Мелітополі один з "обмінників" терористів. Під час обшуків правоохоронці вилучили 4,2 мільйона гривень, 500 тисяч доларів США, понад 32 тисячі євро та 5,1 мільйона російських рублів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до відмивання грошей, вкрадених терористами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ