Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пожежа на ЗАЕС сталась через недбалість або підпал - Енергоатом

Українська сторона відкидає закиди рф щодо атак безпілотників на ЗАЕС. 

Імовірна причина пожежі - недбалість або свідомий підпал, припустили в НАЕК  "Енергоатом".

Там пояснили, що пожежа зафіксована на градирні - одній із двох споруд для охолодження води на АЕС,  - яка знаходиться за периметром станції, приблизно в кілометрі від енергоблоків.

В "Енергоатомі" заявили, що росіяни використовують ці градирні "як приміщення для складування і приховування військового обладнання і амуніції, через що значно збільшуються ризики виникнення пожеж у виробничих приміщеннях АЕС".

Водночас Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило  пожежу на Запорізькій атомній електростанції,  про яку увечері 11 серпня повідомив президент України Володимир Зеленський. 

"Експерти МАГАТЕ на Запорізькій АЕС  стали свідками темного диму, який поширювався з північно-західної частини станції, після того, як почули протягом вечора численні вибухи. Групі повідомили, що сьогодні сталася ймовірна атака безпілотника на одну з градирень заводу", - йдеться у повідомленні організації в неділю.

У повідомлення агенції також уточнюється, що команда МАГАТЕ поовідомила, що почула вибух у той час, коли "ЗАЕС (яка знаходиться під окупацією і управлінням рф. - Ред.) повідомила, що безпілотник нібито влучив в одну з двох градирень станції".

Щоб з'ясувати наслідки та можливу причину пожежі, експерти МАГАТЕ запросили у росіян, які контролюють станцію, негайний доступ до місця події. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ