Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Житомирщині через пожежу у зоні відчуження спостерігається сильне задимлення

Як повідомили у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, у прикордонному з Білоруссю районі в Житомирській області станом на 14:00 17 квітня спостерігається сильне задимлення.

ДСНС України налагоджено комунікацію з колегами МНС Білорусі. На цей час направлено три пожежні літаки та продовжується нарощення сил та засобів спільно з лісогосподарськими організаціями.

Відповідні заходи вживаються, щоб на випадок наближення вогню до Державного кордону з Україною можна було протистояти стихії.

Станом на 17 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення сили і засоби ДСНС продовжують проливання окремих ділянок, де спостерігається тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників.

Зведений загін ДСНС залучений до робіт з локалізації осередків в Корогодському, Дитятківського, Паришівського та Денисовицького лісництвах.

Загрози для критичних об`єктів, таким як "Укриття", "Вектор" та іншим немає.

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми.

Водночас учора в Києві спостерігалося забруднення повітря через підвищення  швидкості вітру до 17-22 м/с. Втім,  продукти горіння, які були наявні у зоні відчуження — не могли потрапити до Києва, адже напрям вітру був північно-західний. Тож вчорашні негаразди пов’язані із пиловою бурею та переміщенням продуктів горіння (що відчуваються також і сьогодні вранці) з Житомирської області.

Поради від МОЗ: Як убезпечити себе від смогу

Ці процеси впливають на самопочуття людей. Щоб убезпечити себе від негативних наслідків смогу,  Міністерство охорони здоров’я, зокрема, рекомендує:

  • обмежити перебування на вулиці;

  • утриматися від фізичного навантаження на відкритому повітрі;

  • щільно зачиняти вікна та двері;

  • за можливості користуватися системами кондиціонування та очищення повітря;

  • проводити вологе прибирання у житлових приміщеннях;

  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ