Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Набрали чинності нові правила присвоєння спортивних звань

Відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України від 07 грудня 2023 року N 7512 (зі змінами), який було зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04 січня 2024 року за N 26/41371, у нашій країні стартує новий етап у розвитку спортивної класифікації. Про це повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОДА.
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

З початку літа 2022 року Міністерство молоді та спорту України запровадило інформаційну систему "Онлайн сервіс для переведення у публічну площину процесу присвоєння спортивних звань з видів спорту, офіційно визнаних в Україні", яка вже успішно пройшла тестову експлуатацію у Львівській області разом з іншими областями країни.

Під керівництвом управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації було зареєстровано понад 70 суб'єктів фізичної культури і спорту, що активно працюють над розвитком спорту в області.

 Також було розглянуто понад 200 заявок на присвоєння спортивних звань, які передані на розгляд до Міністерства молоді та спорту України. Це практично 80-90% від всіх заявок, що надійшли на паперових носіях.

Від 1 липня 2024 року розпочинається новий порядок присвоєння спортивних звань з метою створення зручного та простого інструменту для подачі та обробки заявок.

Усі авторизовані користувачі матимуть змогу подавати заявки, відстежувати їх розгляд, відстежувати присвоєння спортивних звань та отримання посвідчення, а також шукати спортивні звання спортсменів за допомогою зручних фільтрів.

Публічний реєстр присвоєння спортивних звань тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ