Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

НАБУ затримало співробітника ГПУ за зловживання службовим становищем

У четвер, 22 вересня, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали старшого слідчого в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за підозрою у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України). Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Затримання відбулось в рамках розслідування, яке детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали за заявою потерпілої сторони від 1 вересня 2016 року.

За даними слідства, затриманий працівник ГПУ, всупереч вимогам ст.216 Кримінального процесуального кодексу України (щодо підслідності), проводив розслідування за фактами одержання неправомірної вигоди головою однієї з сільських рад Черкаської області, яку підозрюють у отриманні хабара в розмірі майже 5 млн грн. Під час проведення обшуку у даному провадженні слідчий Генпрокуратури, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів знайденими талонами на значний обсяг пального, які належали сільській раді. В подальшому цей слідчий неодноразово використовував дані талони для заправлення свого особистого автомобіля, а також автомобіля своєї дружини.

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру та клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

У разі визнання винуватості даної особи судом, йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ