Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Надзвичайники ліквідовують наслідки підтоплень в регіонах

За інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС України, станом на ранок 15 квітня гідрологічна ситуація контрольована. Залишаються підтоплені близько 500 дворогосподарств (городи, подвір’я).

У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено понад 10 тис. 500 га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1. Організовано об’їзд до цих населених пунктів.

Рятувальники з початку робіт підвезли для потреб постраждалого населення 24,1 тонни питної води та 230 кг харчів та перевезли через водні перешкоди понад тисячу осіб. За цей час працівникам ДСНС вдалось викачати близько 10 тис. м куб. води з 74 домогосподарств.

Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях залучили мобільні оперативні групи ДСНС, якими здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БПЛА.

З інших областей до Чернігівської області додатково направили 5 болотоходів «Богун» та два плавзасоби.

Усього для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 280 осіб та 157 од. техніки.

Гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ