Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Надзвичайники проводять перевірки закладів освіти

На виконання розпорядження Уряду, в країні тривають позапланові перевірки протипожежного стану об’єктів з масовим перебуванням людей - закладів освіти, соціальної сфери, лікувальних закладів, об’єктів транспортної інфраструктури та торгово-розважальних центрів.
Фото ДСНС.

Так, днями інспектори Управління ДСНС у Черкаській області, спільно з представниками Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, завітали з перевіркою до Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3. Під час заходу фахівці перевірили наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання в належному стані евакуаційних шляхів, а також стан утримання електрогосподарства. Окрема увага в ході перевірки приділялася стану та утриманню протипожежного водопостачання, працездатності наявних систем протипожежного захисту, а також ведення необхідної документації, зокрема проведенню протипожежних інструктажів з учнями та педагогічним складом. У свою чергу, інспекторський склад Канівського районного відділу Управління перевірив 20 грудня Мижиріцьку загальноосвітню школу.

Водночас, у період з 17 по 20 грудня інспекторським складом Іваничівського районного сектору Управління ДСНС у Волинській області проведено позапланову перевірку стану техногенної і пожежної безпеки Державного навчального закладу «Нововолинський центр професійно-технічної освіти». Особлива увага рятувальників зверталась на відповідність діючим нормам та правилам шляхів евакуації з приміщень, стану електромережі, блискавкозахисту, зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, забезпеченості справними первинними засобами пожежогасіння, наявністю систем пожежної сигналізації, проведення вогнезахисту дерев’яних елементів покрівель будівель тощо.

На Херсонщині було проведено позапланові перевірки стану додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки приміщень та територій Виноградівського закладу дошкільної освіти «Барвінок», Виноградівського закладу повної загальної середньої освіти ім. Соценка, Олешківського дитячого будинку інтернату та Олешківських дошкільних навчальних закладів № 6 та №7.

На Вінниччині під час перевірки навчальних закладів у Калинівському, Літинському та Шаргородському районах області особлива увага також зверталась на відповідність діючим нормам та правилам шляхів евакуації з приміщень, стану електромережі, зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, тощо. Фахівці ДСНС ретельно перевіряли наявність систем пожежної сигналізації та вогнезахисту дерев’яних елементів покрівель будівель.

Загалом, такі превентивні заходи проводяться по всій території країни, а по завершенню перевірок рятувальниками складається відповідний акт, в якому вказуються виявлені недоліки і терміни для їх обов'язкового усунення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ