Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Надзвичайний стан: що зміниться на Львівщині

Сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу ЛОДА щодо запровадження надзвичайної ситуації в Україні повідомили, що кардинальних змін не передбачено. Поки що в області лише посилять територіальну безпеку.
фото - Гал-інфо

Про це інформує кореспондент Гал-інфо. 

Як розповів керівник нацполіції у Львівській області Олександр Шляховський, в умовах надзвичайної ситуації на території області створено штаб для посилення безпеки в регіоні. Керівником штабу назначено голову ЛОДА Максима Козицького. Зазначимо, що органи нацполіції можуть перевіряти документи громадян, тому варто мати їх при собі. Також у зв’язку з тимчасовим правовим режимом можуть здійснювати обшук автомобілів на предмети перевезення заборонених речей, зброї та вибухівки.   

Наразі жодних обмежень щодо продажу зброї цивільному населенню та введення комендантської години немає. Також стало відомо деталі щодо призову резервістів про яку розповів керівник територіальної оборони області Валерій Курко:

Згідно з указом президента на рік призиваються на службу громадяни України та військовозобов’язані, які знаходяться в оперативному резерві першої черги. Громадяни, які підписали контракт для служби в резерві лише планово навчаються, готуються, однак до призову не долучаються. Що стосується штабів, батальйонів і бригад, то в умовах НС продовжуються укомплектування підрозділів за штатами мирного і воєнного часу”, - зазначив Валерій Курко. 

Через введення надзвичайної ситуації до мешканців Львівщини звернувся й міський голова Львова Андрій Садовий. 

“Надзвичайний стан це той період коли кожен повинен чітко усвідомлювати, що можуть бути диверсійні групи, спроби вивести обладнання з ладу і тд. В нас повинна бути твердість та холодний розум, бо мета ворога - посіяти страх.  Тому жодної паніки, усі стратегічні підприємства працюватимуть в нормальному режимі. Так, мітинги, страйки та все решта проводити не можна, адже повинна чітка координація, адже зараз це в моменті: або ми це переживемо та станемо кращими або нам ніколи цього ніхто не пробачить. Однак я оптиміст і вірю, що все буде добре”, - додав Андрій Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ