Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нагородили лауреатів Обласної дитячої мистецької премії-2021 «Талановита Львівщина»

Сьогодні, 22 жовтня, у Дзеркальній залі Львівського національного театру опери та балету ім. С.Крушельницької відбулося урочисте вручення дипломів та грошових премій лауреатам Обласної дитячої мистецької премії 2021 року «Талановита Львівщина».
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Метою Премії є розвиток національної музичної культури, підтримка талановитої молоді та відзначення відмінних успіхів у навчанні переможців обласних конкурсів та активізації їх творчої діяльності. 

Слід додати, що на Обласну премію з бюджету було передбачено цьогоріч 110 тисяч гривень в межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини.

Отож, за підсумками відкритого голосування, премію здобули: Богдана Федишин, Вероніка Косатенко, Олександра Кравчук – учні Львівської державної дитячої музичної школи №1 ім. А. Кос-Анатольського, Анастасія Мельник – учениця Львівської державної дитячої школи мистецтв №10, Злата Шевчун – учениця Львівської дитячої художньої школи ім. О. Новаківського, а також капела бандуристок «Ходорівчанка» - Ходорівської дитячої школи мистецтв ім. Б.-Ю.Янівського.

Дипломами «Викладач Року» та грошовими преміями нагородили викладачів мистецьких шкіл, учні яких стали переможцями обласних конкурсів, зокрема Концевича Олега, Мілян Валентину, Могилат Тетяну, Ярову-Ситенко Олену, Вавричин Олесю та Лапана Богдана.

«Надзвичайно приємно сьогодні знаходитися на відзначенні нашої талановитої і творчої молоді, їх педагогів, відомих мистецьких шкіл. Впевнений, спільними зусиллями ми зробимо усе, що від нас залежить, щоб наші діти мали можливість розвиватися, творити,  удосконалювати свої навики. Про нашу культуру, наших митців мають знати не лише в Україні, а й  в усьому світі. Бажаю усім наснаги, успіхів, натхнення та ніколи не зупинятися на досягнутому», - зазначив під час виступу голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради Святослав Шеремета.

Довідково:

Обласна премія присуджується 6 рік поспіль. За цей час лауреатами стало 42 учнів, 14 колективів та 28 викладачів мистецьких шкіл Львівщини. 

Членами організаційного комітету з присудження Мистецької премії завжди є відомі постаті у мистецькому просторі Львівщини, визначні особистості в царині мистецтва і культури, митці, художники, хореографи, викладачі вищих навчальних закладів – голови журі обласних конкурсів: Любомир Медвідь, Мирослав Корчинський, Юрій Ланюк, Людмила Посікіра, Людмила Божко, Ігор Храмов, Тарас Лазуркевич, Олег Созанський, Уляна Горбачевська та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ