Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наєв показав, як зміцнюють оборону на Харківщині

Кожний взводний опорний пункт складається з чотирьох-п’яти смуг інженерних загороджень
фото КОС ЗСУ

У прикордонних районах Північної операційної зони на очах виростають «зуби дракона». Це тетраедри – протитанкові бетонні загороджувальні елементи, які входять в систему оборони взводних опорних пунктів.

Їх встановлення свідчить, що спорудження ВОПів добігає кінця, повідомляє у телеграмі командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв

На одному з таких рубежів у Харківській області побував Сергій Наєв.

«Кожний  взводний опорний пункт складається з чотирьох-п’яти смуг інженерних загороджень. Це протитанковий рів, мінне поле, тетраедри, колючий дріт і знову мінне поле. В Північній операційній зоні облаштовано вже понад сто таких позицій. У разі зростання рівня військової загрози на ці оборонні рубежі мають підійти додаткові сили. Ці бригади будуть готові до ведення оборонного бою та стримування просування ворожих сил», – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, раніше українські військові інженери переважно виконували завдання з будівництва польової фортифікації. Проте, Ставкою Верховного Головнокомандувача було вирішено перейти до довготривалої фортифікації. Роботи виконуються за кошти державного бюджету. Виконавцями робіт виступають обласні військові адміністрації.

Зокрема, як розповів голова Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій Рисцов, під час усього циклу будівництва ВОПів місцева влада постійно співпрацює з військовими та узгоджує з ними усі деталі.

Голова РВА також повідомив, що на будівництві оборонних рубежів окрім бюджетних коштів, задіяні також кошти з бюджетів територіальних громад. Роботи на спорудженні смуг оборони в Богодухівському районі добігають кінця, і до Нового року все має бути завершено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ