Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наразі США забороняють українським пілотам тренуватися на F-16 — NYT

Адміністрація Байдена все ще не бажає надсилати Україні власні F-16, тому забороняє країнам Європи передавати їх Україні та навчати на них українських пілотів.
Фото: US Air Force

Про це пише Бабель з посиланням на The New York Times.

Один з високопоставлених американських посадовців розповів, що небажання США давати Україні F-16 пояснюється високою ціною, адже фінансування військової допомоги швидко закінчується, а також тим, що поставки літаків зайняли б місяці. До того ж Вашингтон побоюється, що секретні компоненти можуть потрапити в руки росіян.

Через це навчання українських пілотів обмежується вивченням технічних характеристик і тактичними уроками без тренувальних польотів на F-16.

Утім, американський посадовець не виключив, що адміністрація Байдена видасть ліцензії на реекспорт для європейських країн, щоб вони могли передати свої F-16 Україні.

Це не перший випадок, коли США відмовляють союзникам у питанні передачі військової допомоги для України. Так було з ракетними установками HIMARS, танками Abrams і системами протиповітряної оборони Patriot, але зрештою рішення змінювалося.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ