Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нардеп від «Нашого краю» вимагає звільнити керівництво «Нафтогазу»

22 млн грн на пошук шістьох менеджерів, – «Наш край» вимагає звільнити керівництво «Нафтогазу»

«Наш край» закликає звільнити весь керівний склад «Нафтогазу» за марнотратство та призначити кримінальне розслідування щодо зриву виконання урядової програми нарощування видобутку природнього газу.

Як зазначили в партії, керівництво «Нафтогазу» має відповісти за безпрецедентне марнотратство.

«Нафтогаз» платить фірмам з працевлаштування 22 мільйона гривень за пошук шести менеджерів. Тобто понад 3,5 мільйона за персону! «Наш край» вкотре закликає уряд звільнити з посад весь керівний склад «Нафтогазу», зокрема голову правління Андрія Коболєва, за марнотратство. Також правоохоронні органи мають призначити кримінальне розслідування щодо зриву виконання урядової програми нарощування видобутку газу», – повідомив Сергій Шахов.

Нардеп від «Нашого краю» зазначив, що підміна реальних досягнень імітацією роботи стала звичною практикою «Нафтогазу».

«Затверджена урядом стратегія «Нафтогазу» зобов’язує наростити видобуток власного газу до 20 мільярдів. Це питання енергобезпеки країни та доступних тарифів для населення. Поки до досягнення поставленої задачі навіть не наблизилися! Натомість керівництво монополії преміює себе мільярдними сумами та платить по 22 мільйона гривень за пошук нових начальників», – пояснив Сергій Шахов.

На думку народного депутата від «Нашого краю», дії «Нафтогазу» є особливо цинічними на тлі загальної ситуація у країні.

«Прості українці щодня стоять перед важким вибором – купити їжу чи заплатити за комуналку, що рівноцінно заплатити тому ж «Нафтогазу». У той же час керівництво держмонополії зайняло нахабну позицію та повністю відірвалося від реальності. Слід їх туди повернути», – підсумував Сергій Шахов.

Як відомо, НАК «Нафтогаз» оголосив тендер серед компаній з підбору персоналу на пошук шести менеджерів вищої ланки. Вони мають очолити три нові дивізіони компанії: нафтовий, газовий, переробний. Сума тендеру – 22 млн грн. Конкурс триватиме до середини жовтня, а кандидатів шукатимуть до кінця 2019 року.

НАК «Нафтогаз України» об’єднує державні активи з видобутку, переробки, транспортування, продажу природного газу та нафти. Володіє компаніями «Укргазвидобування», «Укртрансгаз», «Укртранснафта» та «Укрнафта».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ