Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Народне об’єднання «Майдан» довго не існуватиме, - лідер "Студентського братства"

«Студентське братство» наразі залишається у молодіжному русі «Євромайдан Львів» як співзасновники та координатори львівського Євромайдану. Про це сьогодні, 9 січня, в коментарі Гал-інфо розповів голова «Студентського братства» Борис Пошивак.

«Зараз у Львові вже утворилося багато об’єднань, пов’язаних з Євромайданом, життя яких, на мою думку, буде досить коротким. Я не вірю, що народне об’єднання «Майдан» довго проживе, адже його структура не зовсім зрозуміла», - розповів Борис Пошивак.

Він також додав, що від самого початку не був прихильником створення таких об’єднань, але, будучи одним із співорганізаторів Євромайдану у Львові, він підтримав ідею створення такого загальноукраїнського об’єднання.

Борис Пошивак додав, що «Студентське братство» є учасником Громадської ради «Майдану», яка діяла від самого початку у Львові.

Водночас він додав, що навіть не упевнений, чи проживе довго молодіжне об’єднання «Євромайдан Львів», адже у цьому середовищі вже також сформувалися певні групи.

Борис Пошивак також додав, що конфлікт у студентському середовищі наразі не є вичерпаним.

«Молодь відсторонила Студентську раду, яка нині входить до «Народного об’єднання «Майдан», адже хотіли відгородити від революції, так званих, комсомольців, які не мають особливого зв’язку із студентськими масами», - зазначив Пошивак.

Він додав, що від первинного об’єднання «Євромайдан Львів» відсторонився прес-центр, але у цій структурі продовжують працювати представники «Студентського братства».

Як зазначив Борис Пошивак, на запланований з’їзд організаторів Євромайданів України, який пройде 11-12 січня у Харкові, поїде представник «Студентського братства» із Львова.

Він додав, що серед організаторів львівського Євромайдану є чимало хороших людей, але їм заважає партійна належність.

Водночас він додав, що самотужки з організацією студенти не впорались би, адже від 90-их років «студентські рухи дещо обміліли».

Загалом усі розколи у середовищі львівського Майдану, за словами Бориса Пошивака, наштовхують на думку, що хтось навмисне намагається дискредитувати саму ідею створення такої структури.

«Ми готові підтримати усі хороші ініціативи, але ми не будемо інструментом для досягнення чиїхсь політичних амбіцій», - зазначив Борис Пошивак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ