Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наслідки нічного удару росії по Україні: зведення по регіонах

По усій території України поступово ліквідовують наслідки нічного ракетного удару, що завдала російська федерація. Цього разу зазнали обстрілів в 16 областях країни.
Фото з відкритих джерел

Про наслідки відомо зі зведень обласних військових адміністрацій.

Київська область

Тривога тривала майже 7 годин, працювало ППО. Були застосовані екстрені превентивні відключення світла, проте електропостачання відновлюється. У Києві зранку було чутно вибухи у Святошинському та Голосіївському районах. На жаль, є постраждалі. Дані щодо наслідків уточнюються.

Львівська область

Близько 4 ранку в Золочівському районі у житловій зоні впала ворожа ракета. Загинули троє чоловіків та двоє жінок, які в цей момент перебували вдома. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Вогонь загасили, а розбір зруйнованих будівель уже завершили. 

Решту ракет, які перебували у повітряному просторі області збили сили ППО. Ракетна атака на енергетичну ситуацію в області не вплинула. 

Івано-Франківська область

Під час повітряної тривоги зафіксовано 3 ракетні удари по території області. Є влучення в енергетичний об'єкт інфраструктури. За попередніми даними жертв і постраждалих немає. 

Житомирська область

Ракети завдали удару по одному з об'єктів енергетичної інфраструктури області. Без енергопостачання перебувають майже 150 тисяч абонентів. Енергетикам вдалося заживити об'єкти критичної інфраструктури, переключення споживачів на резервні лінії живлення відбудеться після ліквідації пожежі. 

Жертв та постраждалих попередньо немає.

Вінницька область

Ракетний удар по об’єкту інфраструктури, попередньо — без жертв.

Кіровоградська область

В Кропивницькому районі – влучання в об’єкт енергетики. Відповідні служби вже на місці. 

Сумська область

Зранку 9 березня військо РФ завдало ракетного удару по Шостці (3 прильоти). Є влучання в одне з підприємств міста. Пошкоджені також житлові будинки. Попередньо — без жертв. Вночі були зафіксовані прольоти БпЛА типу “Шахед”.

Запорізька область

Російські військові завдали ракетного удару по об'єкту критичної інфраструктури.

4 ракети влучили по об'єкту. За попередньою інформацією без втрат.

Дніпропетровська область

Область атакували безпілотниками та ракетами у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Попередньо, через цю масовану атаку одна людина загинула, дві — постраждали.

Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства. На місцях працюють відповідні служби. Приборкують пожежі та ліквідують наслідки атак.

Також окупанти били по Нікопольщині — Червоногригорівській громаді та місту Нікополь. Загалом випустили майже 40 снарядів.

Внаслідок артобстрілу загинув 34-річний чоловік. Поранення отримали 28-річна жінка та 19-річний хлопець. Їх госпіталізовано.  Російські атаки спричинили у районі декілька займань.

Харківська область

Вночі та зранку 9 березня росіяни здійснили масований ракетний обстріл. Попередньо зафіксовано близько 15 прильотів ракет С-300. Зафіксовані влучання в об‘єкти критичної інфраструктури: є руйнації.

У смт Пісочин Харківського району зафіксовано влучання ракети у подвір'я приватного домоволодіння, пошкоджено декілька приватних житлових будинків, постраждали дві жінки 71 та 74 років. Вони отримали легкі поранення, одну госпіталізували.

Також у смт Слобожанське Чугуївського району ракета С-300 пошкодила теплиці. На місцях влучань працюють усі екстрені служби. Наразі місто та область знеструмлені. Тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів.

Миколаївська область

Вночі підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" над Миколаївщиною знищено 9 ракет різного типу.

8 березня вдень військо РФ з мінометів обстріляло по акваторію Очаківської громади. Постраждалих немає.

Одеська область

Внаслідок нічного ракетного удару в Одеській області пошкоджено декілька ліній електропередач та опора. Наразі в Одесі та області діють погодинні екстрені відключення електроенергії. Енергетики вже розпочали ремонтні роботи. Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Одещиною було збито 6 ракет та один безпілотний літальний апарат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ