Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

наступ росії застопорився не тому: британська розвідка відповіла на заяву шойгу

Наступ росії у війні проти України застопорився через погану військову ефективність рф та запеклий український опір, а слова голови міноборони росії сергія шойгу майже напевно - дезінформація.

Про це йдеться у черговому зведенні Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

"24 серпня 2022 року міністр оборони росії сергій шойгу заявив ШОС, що росія навмисне уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, керуючись необхідністю скоротити втрати серед цивільного населення. Майже напевно це навмисна дезінформація. Наступ росії застопорився через погану військову ефективність рф та запеклий опір України", - повідомили у британській розвідці.

У Міноборони Британії зауважують, що "під керівництвом шойгу війська, які діють в Україні, неодноразово порушували заплановані оперативні терміни". "Цілком ймовірно, що шойгу і президент путін звільнили як мінімум шістьох генералів за те, що вони недостатньо швидко просувалися вперед", - йдеться у зведенні.

"У день виступу шойгу російська балістична ракета малої дальності СС-26 "Іскандер" вразила потяг у Чаплиному, внаслідок чого, як повідомляється, загинули щонайменше двоє дітей. Це підкреслює готовність росії завдати супутніх збитків, коли вона бачить військову перевагу у завданні ракетних чи артилерійських ударів", - вказують у британській розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ