Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже четвертий день

Під час наступу на сході наші військові враховували протиріччя між «вагнерівцями» та російською владою. На Бахмутському напрямку наступальні дії тривають вже 4 день.
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, пише УНН.

«Під час планування наступальних дій на сході наші військові враховували факт протиріч між вагнером та чинною російською владою.

Наразі наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже 4-й день. Наші оборонці щодня мають просування по флангах. Поступове, але впевнене.

У місто Бахмут станом на сьогодні - не заходили», - написала Маляр.

За її словами, звільнення цього напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес.

Як зазначила Маляр, місцевість Бахмута і передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів. Все це свого часу готувалось українськими військовими та місцевою владою для оборони, власне що і допомогло так довго її тримати. Але зараз ці укріплення і опорні пункти зайняв ворог, тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння.

Російські загарбники намагаються наступати на лиманському та куп’янському напрямках

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Сили оборони України повернули під український контроль село Рівнопіль у Донецькій області.

Українські військові успішно наступають на декількох напрямках на півдні та сході, повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, коментар якого у вівторок оприлюднив Military Media Center. Як повідомив Ковальов, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках.

При цьому українські військові продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ