Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацбанк призначив керівника Управління роботи з проблемними активами

Управління роботи з проблемними активами Національного банку очолив Павло Поляруш. Про це повідомили в пресслужбі Нацбанку.

Новим начальником Управління роботи з проблемними активами Національного банку України за результатами пошуку та співбесід кандидатів із Правлінням Національного банку з 18 квітня 2023 року призначено Павла Поляруша.

До сфери його основних повноважень належатиме, зокрема: 

  • організація роботи з проблемними активами Національного банку;
  • повернення та стягнення заборгованості за кредитами, наданими банкам для підтримки ліквідності, щодо яких Національним банком ухвалене рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних, а також за кредитами, за якими Національний банк набув права вимоги в рахунок погашення боргу за кредитами для підтримки ліквідності;
  • організація та супроводження проведення торгів з продажу об’єктів власності Національного банку (власного майна, заставленого майна, набутого у власність);
  • супроводження окремих питань щодо банків, процедуру ліквідації яких розпочато Національним банком до 22 вересня 2012 року, та їх ліквідаторів, а також робота з юридичними особами, в управління яким передані непродані активи банків.
 

Управління роботи з проблемними активами належить до вертикалі підпорядкування "Фінансово-адміністративний та операційний блок", керівництво якою здійснює заступник Голови Національного банку Ярослав Матузка.

"Наше завдання – посилити роботу центрального банку з проблемними активами, зробити її ще ефективнішою. Розраховую, що значний досвід Павла Поляруша та глибоке розуміння банківського бізнесу дадуть змогу нам спільно досягти цієї мети", – зазначив Ярослав Матузка.

Довідково

Павло Поляруш майже 15 років працює в українському банківському секторі, зокрема у сферах відносин з корпоративними клієнтами, управління ризиками, роботи з проблемними кредитами (NPL).

У 2019 – 2021 роках він уже очолював Управління роботи з проблемними активами Національного банку.

У 2021 – 2023 роках Павло Поляруш працював у Міністерстві оборони України та Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також сім років працював у Правекс Банку, зокрема директором з кредитного контролю, директором з банківського бізнесу по роботі з великими непродуктивними кредитами. Крім того, має досвід роботи в Універсал Банку, ПроКредит Банку, Діамант Банку.

Павло Поляруш закінчив Київську державну академію водного транспорту та здобув ступінь магістра з менеджменту організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ