Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Нацполіція Львівщини проводить досудове розслідування аварії на «Степовій»

На контролі прокуратури перебувають розслідування за фактами загибелі гірників на шахті «Степова» та розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення діяльності вугледобувних підприємств області . Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури області слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 272  КК України, розпочатому за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок якого сталась одна з найбільших аварій на шахті в Львівській області, яка призвела до загибелі людей.

Нагадаємо, що 2 березня 2017р. о 12.45 на глибині 550 метрів стався вибух газу метану в 119 конвеєрному штреку шахти «Степова» Державного підприємства «Львіввугілля» в селі Глухів Сокальського району, внаслідок чого відбувся обвал породи.

У цей час на шахті працювало 172 гірники, у тому числі на аварійній ділянці перебувало 34 гірники. Через вибух метану загинуло 8 гірників і 23 гірники госпіталізовано.

В травні цього року надійшов висновок експертної комісії Державної служби України з питань праці щодо розслідування обставин та причин групового нещасного випадку, що мав місце 02.03.2017 на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», після чого у провадженні призначено гірничо-технічну експертизу.

Після завершення вказаної експертизи буде вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень винним посадовим особам держпідприємства.

Окрім цього, керівництвом прокуратури області на оперативній нараді заслухано стан досудового розслідування у шести кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення діяльності вугледобувних підприємств області.

За наслідками наради визначено заходи, спрямовані на прийняття законних рішень в розумні строки та надано вказівки для виконання необхідних слідчих дій.

В той же час, у зв’язку із неефективністю проведення досудового розслідування, територіальним органом поліції, в одному з цих кримінальних проваджень, прокуратурою області змінено підслідність та доручено проведення подальшого розслідування слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ