Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нацполіція затримала та екстрадувала до Азербайджану довірену особу «злодія в законі»

Нацполіція затримала та екстрадувала до Азербайджану довірену особу «злодія в законі». Про це повідомили в департаменті з комунікації Національної поліції України.

Чоловік перебував кілька  років у міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів Азербайджанської Республіки. Затриманого розшукували за вчинення кількох видів злочинів. Він проживав в Україні за підробленими документами. Сьогодні, 4 серпня, чоловіка екстрадували на батьківщину. Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Він зазначив, що затриманий поліцейськими 48-річний іноземець є довіреною особою «злодія у законі» на прізвисько «Гуллі». Тривалий час розшукуваний проживав на території України, маючи при собі підроблені документи. Він виконував вказівки лідерів злочинного світу в одеському регіоні, Києві, а також у західному регіоні України. Крім того, чоловік брав участь у злочинній діяльності організованої групи з міжнародними зв’язками, яка спеціалізувалась на наркотрафіку з Південної Америки до європейських країн.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що затриманий надав дуже важливі свідчення щодо злочинної діяльності «злодія у законі» українського походження.

«У результаті проведення спецоперації, контрольованої Генеральною прокуратурою України, цей чоловік був затриманий і переданий нашим азербайджанським колегам. Він встиг дати дуже важливі свідчення органам досудового розслідування у низці особливо важливих кримінальних проваджень за фактами злочинів, скоєними лідерами кримінального світу», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.

За його словами, на батьківщині затриманого чоловіка розшукували за вчинення кількох видів злочинів. Зокрема, правоохоронні органи інкримінували затриманому розкрадання чужого майна у великих розмірах, а також вчинення шахрайства у великих розмірах, вчиненого групою осіб, і підробку документів.

Наразі затриманого за матеріалами Генеральної прокуратури України екстрадовано до Азербайджанської Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ