Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НАЗК розпочало співпрацю з Антикорупційним агентством Республіки Сербія

Ознайомчий візит представників Антикорупційного агентства Республіки Сербія до Національного агентства з питань запобігання корупції, який відбувся 30 листопада, став офіційним початком співпраці між органами. Напрями співпраці Сторони визначили в положеннях Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю. Про це повідомили у прес-службі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Ознайомчий візит представників Антикорупційного агентства Республіки Сербія до Національного агентства з питань запобігання корупції, який відбувся 30 листопада, став офіційним початком співпраці між органами. Напрями співпраці Сторони визначили в положеннях Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю.  

«Сподіваємося, що укладення Меморандуму зміцнить наше співробітництво шляхом обміну інформацією та досвідом в запобіганні корупції, сприянні доброчесності», — зазначив під час зустрічі голова Національного агентства Олександр Мангул.

Представники Антикорупційного агентства Республіки Сербія докладно ознайомилися з діяльністю Національного агентства за основними напрямами. Зокрема, керівники департаментів та управлінь презентували під час зустрічі інформацію: про Єдиний державний реєстр декларацій та модуль верифікації, про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, про контроль за діяльністю політичних партій та фінансуванням передвиборчої агітації, про запобігання та виявлення корупції в державних органах.

Національне агентство здійснює внутрішньодержавні процедури, необхідні для укладення Меморандуму з Антикорупційним агентством Республіки Сербія.

Національне агентство співпрацює з профільними міжнародними установами та організаціями у сфері запобігання корупції: протягом 2018 року проведено понад 70 офіційних зустрічей з представниками міжнародних організацій, проектів та посольств іноземних країн. Також Національне агентство підписало Меморандуми про взаєморозуміння і співпрацю з антикорупційними органами Латвійської Республіки, Румунії та Республіки Італія.

Довідково;

Антикорупційне агентство Республіки Сербія розпочало діяльність з січня 2010 року як автономний та незалежний державний орган з численними контрольними компетенціями, що здійснює превентивну діяльність.

До цих компетенцій належить контроль за державними витратами, контроль за активами та доходами посадових осіб, освіта представників державного сектору в сфері запобігання корупції, контроль за виконанням Національної антикорупційної стратегії; аналіз корупційних ризиків регуляторних актів та започаткування ініціатив щодо внесення змін та прийняття регуляторних актів для усунення корупційних ризиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ