Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

НАЗК знайшло докази корупційних правопорушень в діях народного депутата Гереги

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що отримало докази, які засвідчили наявність у діях народного депутата Олександра Гереги ознак адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Йдеться про листи депутата на адресу міських голів Києва, Дніпра та Харкова з пропозицією купити протиепідеміологічні товари, замовлені компанією, одним із кінцевих бенефіціарних власників яких є Герега, передає Укрінформ із посиланням на сайт НАЗК.

"У квітні, одразу після поширення у медіа інформації про можливе порушення народним депутатом Олександром Герегою вимог Закону України «Про запобігання корупції», Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало моніторинг з метою перевірки цієї інформації. Отримані докази засвідчили наявність у діях Олександра Гереги ознак адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією", - йдеться в повідомленні.

Зібрані докази НАЗК вважає достатніми для складання стосовно народного депутата Олександра Гереги протоколу про адміністративне правопорушення.

Для реалізації процесуальних прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, НАЗК запрошує Олександра Герегу прибути у будь-який зручний час упродовж робочого дня 12, 13 або 15 жовтня.

"Ці дії народний депутат Олександр Герега вчинив в умовах реального конфлікту інтересів, що є адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією. Відповідальність за таке порушення передбачено ч. 2 ст. 172-7 КУпАП", - поінформували в НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ