Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ представив пам’ятну монету у стилі 12-річного східного календаря

НБУ представив традиційну пам’ятну монету у стилі 12-річного східного календаря із символом наступного року.

Усі, хто стежить за нашими нумізматичними новинками, вже впевнились, яку величезну увагу ми приділяємо карбуванню в пам’ятних монетах та медалях подій цього історичного для країни часу та подвигу наших захисників і захисниць.

Рік наближається до завершення, і ми, як планували, готові презентувати вам традиційну пам’ятну монету у стилі 12-річного східного календаря із символом наступного року – Драконом. Однак дещо незвичну – з присвятою Збройним Силам України.

Для нас 2024-й – це передусім рік продовження боротьби, героїзму та мужності наших воїнів, які зустрінуть його на фронті, захищаючи Україну. Тому нова пам'ятна монета «Рік Дракона» міститиме також шеврон Збройних Сил України як символ відваги та сили наших захисників.

Як виглядає монета?

На реверсі в центрі зображено стилізований символ східного календаря 2024 року – дракона. Праворуч на драконі – шеврон Збройних Сил України.

На аверсі по колу зображені 12 символів східного календаря, в центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.

Дизайн монети створила художниця Марина Куц, скульптор – Володимир Дем’яненко.

Який тираж та номінал монети?

Пам’ятна монета "Рік Дракона" введена в обіг 24 листопада 2023 року.

Її номінал 5 гривень. Тираж – 80 тисяч штук у сувенірній упаковці.

Як придбати нову монету?

Придбати пам’ятну монету "Рік Дракона" можна вже з 24 листопада в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку: https://coins.bank.gov.ua.

Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 40 тисяч монет, перші 15 тисяч монет будуть доступні для купівлі в день її введення в обіг. Кожен користувач інтернет-магазину може підписатися на сайті на розсилку новин, щоб зручно і заздалегідь отримувати інформацію про поповнення асортименту нумізматичної продукції.

Крім того, поступово монета реалізовуватиметься і банками-дистриб’юторами (АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ КБ "ПриватБанк") у міру відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Детальнішу інформацію про початок реалізації та точки продажу можна дізнатися на їхніх офіційних сайтах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ