Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: НБУ випустив медалі до 100-річчя дипломатії та генерального суду УНР
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

НБУ випустив медалі до 100-річчя дипломатії та генерального суду УНР

Національний банк України випустив пам'ятні медалі "100 років дипломатичної служби України" і "100 років утворення Генерального Суду Української Народної Республіки"

Медалі присвячено 100-річчю подій Української революції 1917 - 1921 років, створенню першого зовнішньополітичного відомства України – Генерального секретарства міжнародних справ та створення Центральною Радою у грудні 1917 року найвищої судової установи в Україні – Генерального Суду УНР, правонаступником якого є Верховний Суд України

Генеральне секретарство міжнародних справ було сформоване в грудні 1917 року у складі Генерального секретаріату Української Народної Республіки.

Його обов`язками було визначено: здійснення міжнародних зносин держави та охорона інтересів українських громадян поза межами УНР.

На аверсі медалі розміщено: вгорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого рік - 2017; у центрі на дзеркальному тлі - будівля, в якій нині розміщується Міністерство закордонних справ України.

На реверсі медалі праворуч зображено будівлю по вул. Терещенківській у Києві, де 100 років тому розміщувалось Генеральне секретарство міжнародних справ.

Ліворуч над будівлею в картуші з рослинного орнаменту – тризуб.

Генеральний Суд УНР складався з трьох департаментів: цивільного, карного й адміністративного та виконував усі функції в судових справах, справах нагляду над судовими установами й особами судового відомства.

На аверсі цієї медалі розміщено: вгорі – малий Державний Герб України, під яким у обрамленні орнаменту – терези -  символ правосуддя; по обидва боки від композиції зазначено роки - 1917 та 2017.

У центрі на дзеркальному тлі – Кловський палац (ХVIII ст.), у якому зараз розміщується Верховний Суд України.

На реверсі медалі зображено пам`ятку архітектури середини ХІХ ст. – Присутствені місця (загальна назва державних адміністративних органів для центрального, губернського або повітового управління), де розміщувався Генеральний Суд УНР.

Кожна медаль має 35 мм в діаметрі й виготовлена з нейзильберу. Обидві медалі було розроблено художниками Володимиром Тараном, Олександром і Сергієм Харуками, скульпторами Анатолієм і Володимиром Дем'яненками.

Історична правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ