Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Негода в Україні: без світла залишаються 11 населених пунктів

Станом на 7 год. 14 лютого внаслідок складних погодних умов через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 11 населених пунктів у 2 областях, а саме: Чернівецька – 6 та Житомирська – 5. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго. Про це йдеться у повідомленні ДСНС України.

За інформацією Укравтодору проїзд по дорогах загального користування забезпечено, з метою забезпечення ефективної роботи дорожньої снігоприбиральної техніки діють обмеження руху великовагового та великогабаритного автотранспорту:

Волинська область - на а/д Т-18-02 Маюничі-Шклинь (ділянка Торчин-Шклинь), Т-03-02 Піща-Козин (ділянка Володимир-Волинський-Павлівка) та Т-03-05 Нововолинськ-Локачі (ділянка Павлівка – Локачі).

Івано-Франківська область - на а/д Р-24 Татарів-Камянець-Подільський (ділянка м. Коломия – м. Городенка) та Р-20 Снятин-Тязів (ділянка м. Снятин – м. Городенка).

Вінницька область – на а/д М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський (ділянка м. Жмеринка – м. Могилів-Подільський), Т-02-03 Погребище-Турбів-Сквира (ділянка смт Турбів – м. Погребище), Т-02-12 Вінниця-Шпиків-Комаргород (ділянка смт Тиврів – смт Шпиків).

У зв'язку з сильними поривами вітру та утворенням переметів:

Вінницька область – на усіх автодорогах загального користування в межах області тривають обмеження руху транспортних засобів загального користування та великогабаритного автотранспорту;

Рівненська область – на автодорогах державного значення в межах Рівненської області тривають обмеження руху усіх транспортних засобів, крім спеціалізованої техніки;

Хмельницька область – на усіх автодорогах загального користування в межах області тривають обмеження руху транспортних засобів загального користування та великогабаритного автотранспорту.

Для розчистки доріг від Служби автомобільних доріг залучено близько 1 тис. 540 осіб та 1 тис. 220 од. техніки.

На в'їздах до м. Києва продовжують функціонувати 8 пунктів обігріву ДСНС (з початку негоди надано допомогу понад 350 особам).

Для моніторингу обстановки погодних умов та надання допомоги, у Івано-Франківській та Закарпатській областях на перевалах від ДСНС залучено 10 чоловік та 6 одиниць техніки.

Додатково для розчистки доріг в Івано-Франківській області залучено інженерну техніку ІМР з сідельним тягачем (2 Спеціальний центр швидкого реагування ДСНС України м. Дрогобич) та шнекороторний снігоочищувач Д-902 (Управління ДСНС України у Чернівецькій області).

Підрозділами ДСНС протягом доби вивільнено з снігових заметів 938 транспортних засобів (з початку негоди – понад 2 тис. 248 од.), у т.ч. 26 карет швидкої медичної допомоги (з початку негоди – 75) та
12 автобусів (з початку негоди – 56) та надано допомогу близько 1 тис. 150 особам (з початку негоди – понад 4 тис. 300 особам). Прибрано 1 повалене дерево (з початку негоди – 21). Від ДСНС залучалось понад 2 тис. чол. та 600 од. техніки.

Координацію дій щодо транспортного сполучення здійснює міжвідомчі штаби Укравтодору та Служби автомобільних доріг в областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ