Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Необхідно істотно підвищити ставки екологічного податку, - Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що необхідно істотно підвищити ставки екологічного податку, - Цензор.НЕТ.

За словами Семерака, найнижчі ставки в Мексиці та Польщі - на рівні одного євро за тонну, але в Україні цей показник в сто разів нижчий. Водночас у Швеції він становить 118 євро за тонну, у Фінляндії - 54-58, в Норвегії - від 3 до 47, в Данії - 23, у Великобританії - 22, в Ірландії - 20.

"Коли я почав про це говорити, то одразу повстали і металурги, і "незалежні" депутати. Мовляв, що ви робите? Якщо ставка буде на рівні Польщі, то ціна за тонну металу зросте на 5 дол., а це зробить нас неконкурентними на світових ринках, впаде економіка тощо. Я вибачаюсь: вони продають метал за світовими цінами, а податок будуть платити 37 копійок? Чи це не абсурд? До речі, цього року ми вперше оприлюднили ТОП-100 забруднювачів. Жоден телеканал не показав цей рейтинг. Тому що власники цих підприємств і телеканалів - ті ж самі люди. Але це не означає, що треба скласти руки і миритися з ситуацією", - зазначив міністр.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ