Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Неподалік "Шувару" виявили артилерійський снаряд

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/2
3 серпня у м. Львові на вул. Г.Хоткевича під час прогулянки в лісі, на відстані 400 м від ринку "Шувар" та 1 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Про це повідомили 4 серпня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області.

3 серпня о 16:46 надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Г.Хоткевича під час прогулянки в лісі, на відстані 400 м від ринку "Шувар" та 1 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 12:04 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в с. Білий Камінь Золочівського району під час збирання грибів, на відстані 3 км від житлових будинків та 1 км від сільської дороги виявлено 13 предметів ззовні схожих на вибухонебезпечні часів Другої світової війни.

О 17:06 надійшло, ще одне повідомлення що в с. Плугів Золочівського району, під час збирання грибів, на відстані 1,5 км від житлових будинків та 1,5 км від автодороги (Львів-Тернопіль) виявлено предмет ззовні схожий на бронебійний снаряд часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки піротехнічній групі ДСНС України на вилучення та знищення.

Водночас 3 серпня піротехнічними групами ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 2 застарілі боєприпаси, а саме:

  • реактивну гранату, виявлену поблизу с. Йосипівка Золочівського району під час об’їзду території. Боєприпас знаходився на відстані 1000 м від житлових будинків;
  • 75 мм артилерійський снаряд, який було виявлено під час земляних робіт на відстані 40 м від житлових будинків с. Новичина Золочівського району.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

У разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку до служби порятунку"101".

Категорично забороняється:

• брати боєприпас до рук, завдавати удару, робити спроби розібрати;

• переносити або перекатувати з місця на місце;

• кидати боєприпас у вогнище або розводити над ними полум’я;

• збирати та здавати боєприпаси, як металобрухт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ