Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Невідомі закидали камінням два потяги "Укрзалізниці"

Невідомі особи закидали камінням регіональний поїзд на Черкащині та вантажний локомотив на Київщині. про це повідомили 28 жовтня у пресцентрі АТ "Укрзалізниця".
Фото: Укрзалізниця

Учора ввечері, 27 жовтня, залізничники зафіксували одразу два випадки незаконного втручання у роботу залізниці – на Черкащині та Київщині. Невідомі особи кидали каміння в поїзди під час їх прямування. Кількість таких випадків вандалізму, на жаль, зазвичай збільшується під час шкільних канікул.

Так, о 20 год. 45 хв. машиніст поїзда № 810 ім. Т. Шевченка – Черкаси під час прямування через зупиночну платформу «Степанки» допустив наїзд на  камінці невеликого розміру, накладені сторонніми особами на залізничну колію. Після прослідування платформи провідник виявила розбиті камінням два вікна в одному з вагонів поїзда. Також під час огляду поїзда були виявлені зовнішні пошкодження на першому вагоні через попадання каміння в кузов. На щастя, ніхто з пасажирів та залізничників не постраждав. За фактом вандалізму залізничники викликали працівників поліції, розглядається питання щодо відкриття провадження.

Інший випадок стався цього ж дня о 20 год. 15 хв. на Київщині, на зупиночній платформі «Тарасівка» перегону Боярка – Вишневе, під час прямування вантажного поїзда. Сторонній чоловік кинув каміння в лобове скло електровоза та пробив його. У помічника машиніста травмовано руку. Про випадок залізничники повідомили  поліцію та воєнізовану охорону, обставини з’ясовуються.

В Укрзалізниці попереджають, що подібні незаконні втручання в роботу залізниці є неприпустимими та небезпечними, адже можуть призвести до трагічних наслідків. Ці випадки мають бути розслідувані, а причетні особи покарані відповідно до чинного законодавства. Залізничники вкотре застерігають громадян від вчинків вандалізму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ