Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Невідомий Курбас: львівський театр розкриє архіви легендарного режисера

Львівський театр імені Леся Курбаса розпочинає реалізацію масштабного проєкту "Горизонти Курбаса", присвяченого постаті видатного українського режисера та реформатора театру Леся Курбаса.

Як повідомляє пресслужба театру, проєкт складатиметься з 12-серійного документального аудіосеріалу, в якому прозвучать архівні матеріали з режисерського щоденника та вибрані статті і лекції Курбаса. Також заплановані інтерв'ю з провідними театральними експертами, які розкриють контекст доби та значення новаторських ідей Курбаса.

Метою проєкту є популяризація спадщини Курбаса та його внеску в розвиток українського театру. Адже саме Курбас одним із перших заговорив про відмінність українського театру від російського та створив власну авангардну школу, що вирізнялася експериментаторством та високим професіоналізмом.

Презентація проєкту відбудеться 12 грудня у Львові в Театрі Курбаса, а 14 грудня - у Києві в Центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса. Сам аудіосеріал буде доступний на платформі Radio SKOVORODA з 1 по 24 грудня щоп'ятниці, суботи та неділі.

Реалізацію проєкту підтримало Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut в рамках Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023. Це дозволить поширити творчу спадщину Курбаса серед широкої аудиторії та нагадати про його видатну роль в історії українського театру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ