Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Невідомий подарував музею на Волині колекцію старовинних візитівок

Усі візитні картки — паперові, періоду першої половини ХХ століття
фото з сайту Суспільне

Володимирський історичний музей імені Омеляна Дверницького поповнився новими експонатами. Мешканець Володимира передав музею візитні картки 20-30 років ХХ століття.

Про це пише Суспільне.

Як розповіла провідна наукова співробітниця Олена Черенюк, чоловік, який захотів залишитися невідомим, приніс на постійне зберігання більше десяти візитних карток, окремі з яких — дублюються.

Де він їх взяв — мешканець Володимира не сказав. У музеї припускають, що чоловікові їх хтось подарував.

"Усі візитні картки — паперові, періоду першої половини ХХ століття, їх стан різний, —говорить Олена Черенюк. — Чоловічі візитки відрізняються від жіночих: чоловічі більші за розміром, жіночі оздоблені квітками".

Люди, імена та прізвища яких зображені на принесених візитках, працівникам музею невідомі. Таких в експозиції ще не було, — зазначає науковиця.

Картками поповнять колекцію документів Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького.

За словами Олени Черенюк, вперше візитні картки почали використовувати ще у Стародавньому Китаї. Тоді, каже вона, це були невеликі дерев'яні дощечки, на які наносилися написи. У Європі візитки, за дослідженнями науковиці, з'явились у ХVII столітті. В ХІХ столітті картки почали декорувати розписом, орнаментами та іншими елементами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ