Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Незабаром в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї

В Україні з 23 червня почне працювати Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ), до якого буде вноситися вся зброя, яка є на території держави, зокрема відбудеться перехід дозволів на зброю в електронний формат.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Серед переваг впровадження Єдиного реєстру зброї у МВС називають легкість отримання інформації про свою зареєстровану зброю, спрощену процедуру отримання дозволів, і її пришвидшення шляхом диджиталізації послуг у сфері обігу зброї.

У МВС також зазначили, що у майбутньому у застосунку "Дія" буде відображатися інформація про зброю та дозволи.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, українці також зможуть дистанційно купувати зброю і не стояти в чергах.

У липні 2022 року заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко пояснив, що запровадження Єдиного реєстру зброї дозволить створити додаткові сервіси для громадян, які або вже є власниками зброї, або бажають ними стати.

"Також він потрібен для суб’єктів господарювання, які реалізують, виготовляють чи ремонтують зброю. Тобто завдання реєстру весь загальний цикл зброї автоматизувати. Щоб всі події, пов’язані з будь-якою одиницею зброї, були чітко зафіксовані. Щоб на будь-якому етапі розуміти, де вона є, що з нею відбувається, хто за це відповідає", — сказав він.

Положення про Єдиний реєстр зброї було затверджене наказом МВС №2 від 10 січня 2022 року, зареєстрованим у Мін’юсті 26 січня 2022 року за № 90/37426. Ця система буде документувати повний життєвий цикл зброї — від її імпорту чи виробництва до продажу та знищення, що сприятиме створенню умов запобігання її незаконному обігу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ