Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

“NG Metal” – чемпіон Select Суперліги Львівщини з футзалу

У суботу, 19 серпня, відбулися заключні протистояння у рамках літнього сезону Суперліги Львівщини з футзалу.

За підсумками матчів було визначено призерів та чемпіона турніру, яким став колектив “NG Metal”. 

Як і повідомлялося раніше, в останньому, 10-ому турі Суперліги на кону було дуже багато. По суті, усі найвищі позиції могли змінити своїх очільників. Власне тому, увага до поєдинків була прикута неабияка.

КІВС “Енергія-2” – “Меркурій” – “Штурм” (0:2)

Можливість стати третіми гнали “штурмівців” уперед вже з перших хвилин.

Завдяки непоганим результатам у крайньому турі підопічні Юрія Цибика отримали хороший шанс поборотись за п’єдестал. Для цього було потрібно перемагати самим і розраховувати, що конкурент “Nice Guys” не зуміє набрати балів у грі з “Галицькою здобою”.

Усе від себе залежне “Штурм” почав робити вже у першому таймі поєдинку проти юних “енергетиків”. Номінальні гості на 8-ій хвилині заробили пенальті, яке реалізував Чорний. Спокійна та дисциплінована робота в захисті “штурмівців” дозволила втримати такий результат до завершення тайму.

У другій половині зустрічі напруги було більше. Було помітно, що “зоряні” просто так три бали суперникам не подарують. Гра на зустрічних тривала аж до 27-ої хвилини. Саме тоді Кураш своїм результативним пострілом, по суті, подарував перемогу “Штурму”.

Підопічні Юрія Цибика залишились чекати на результати інших поєдинків. КІВС “Енергія-2” – “Меркурій”, своєю чергою, завершила чемпіонат на 5-ій позиції.

“UnoMas” – “NG Metal” (1:4)

Саме у цьому поєдинку чемпіонська сага і закінчилась.

“Металісти” зазнали неприємної осічки у попередньому турі, поступившись “Галицькій здобі”. Замість того, аби ставати чемпіонами достроково, довелося виходити і на останній матч із максимальною відповідальністю.

Тим не менш, підопічні Василя Дениса зі своєю місією впоралися на “відмінно”. Перевага на “рестораторами” стала відчутна з перших миттєвостей. Голом Ковальчук відзначився вже на 3-ій хвилині. Далі ще у першому таймі був гол від Когута.

Друга частина протистояння була не менш переконливою для “металістів”. По голу до своїх активів записали Маринюк та Когут. Поміж тим “UnoMas” зумів забити лише один м’яч. Взяття воріт на рахунку Шокарєва.

Як наслідок – дуже впевнена і спокійна звитяга “NG Metal”, який вперше став чемпіоном Суперліги після повернення до змагань під егідою АФЛ. “UnoMas” натомість завершив сезон без жодної перемоги в активі, але із непоганими перспективами та враженнями від власної гри.

“Nice Guys” – “Галицька здоба” (2:7)

У цій грі могли б вирішитись питання стосовно чемпіонських нагород, але у підсумку йшлося про втрату “бронзових”.

Враховуючи те, що свій матч виграв “NG Metal”, у “пекарів” більше не залишилось шансів поборотись за “золото”. Втім, боротьбу підопічні Сергія Тригубця намагалися продемонструвати включно із останнім туром. “Nice Guys”, своєю чергою, слід було не поступатись, щоб посісти третю сходинку.

Поєдинок, втім, очевидно розпочався за сценарієм “пекарів”. “Галицька здоба” своїми атаками та вдалою комбінаційною роботою закрутила “хорошим хлопцям” голови. Вже під завісу першого тайму рахунок був значним – 0:3. Гол від Чурка та дубль Тарасовича зробили свою справу.

У другій половині гри перестрілка видалася обопільною. “Nice Guys” зумів відзначитись двічі. Забивали Павлів та Галамага. Тим не менш, “пекарі” таки виявилися влучнішими. Ще чотири взяття воріт довели рахунок до розгромного. У підсумку “Галицька здоба” просто розтрощила “Nice Guys” і впевнено стала другою.

“Гайси” натомість цей літній сезон точно собі до активу не занесуть. Команда не зуміла захистити чемпіонський титул. Крім того, не вдалося навіть зачепитися за медалі, адже третім став “Штурм”. Перед стартом зимового чемпіонату на клуб, очевидно, чекають зміни.

По завершенні усіх поєдинків відбулася церемонія нагородження команд, на яку завітав, зокрема, і президент АФЛ Мирослав Хом’як. Індивідуалісти отримали цінні призи, призери – оригінальні медалі, а чемпіон “NG Metal” – величезний красень-кубок, який відтепер стане перехідним. До вашої уваги підсумки Суперліги нижче:

  1. “NG Metal”
  2. “Галицька здоба”
  3. “Штурм”
  4. “Nice Guys”
  5.  КІВС “Енергія-2” – “Меркурій”
  6. “Unomas”

Номінації:

“За чесну гру” (найменша кількість дисциплінарних санкцій) – КІВС “Енергія-2” – “Меркурій”

“За волю до перемоги” (найбільша кількість переможних камбеків) – “Галицька здоба”

“Найкращий воротар” – Володимир Кардаш (“Галицька здоба”)

“Найкращий асистент” – Олег Іванишин (“Nice Guys”)

“Найкращий бомбардир” (10 голів) – Сергій Тригубець (“Галицька здоба”)

“Найкращий гравець” – Юрій Когут (“NG Metal”)

“Найкращий тренер” – Юрій Цибик (“Штурм”)

По завершенні будь-яких змагань на сьогоднішній день, перш за все, дякуємо нашим воїнам ЗСУ за те, що зуміли розпочати і переможно завершити цей чемпіонат. Наступна зупинка – переможне завершення війни з окупантами. Для цього працюємо не тільки на футзальних майданчиках, донатимо, допомагаємо українським оборонцям та наближаємо настання миру. Користуючись нагодою, вдячні усім командам, які взяли участь та виконали чималий об’єм спортивної роботи і продемонстрували найкраще видовище у такий непростий час. Висловлюємо вдяку також нашим титульним партнерам Select і магазину “Спортмайданчик”. У тісній кооперації з усіма йдемо вперед на зустріч новим, захопливим футзальним першостям.

Інформаційна служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ